creatief coach en trainer creanaut | Nieuwsgierig leven | zelfzorg | welbevinden | creatieve relaxatie | kunstzinnig beleven

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

Expeditie: Creative wanderlust

Even niet moeten...
Creatieve expressie is een essentieel onderdeel van nieuwsgierig leven. Het zorgt voor flow en vitalitet. Reserveer meteen je plek voor een creavontuur op je pad naar zelfzorg, creativi-tijd en persoonlijke groei

Wij volgden een creavontuur voor twee en hebben niet alleen veel bijgeleerd maar ook heerlijk kunnen ontspannen. Het werkt inspirerend, geeft goesting en laat je even de wereld vergeten!

 

K. Wauters kwam eerst genieten met een vriendin van kleien dan met haar dochter’

 

Creanaut dat is een kleinschalige en warme ontmoetingsplek waar je authentiek jezelf kan zijn zonder oordeel.

Je kan op een krachtige manier tijd nemen voor focus, creativiteit, vertragen en bruisen.

De creavonturen, dat zijn de workshops van creanaut, zijn een plek waar je kan on-moeten en bruisen tegelijk. Waar zelfzorg en jezelf ontdekken het doel zijn en niet het kunstzinnige eindresultaat.

Elk creavontuur is een beleving die je aandacht volledig in het nu trekt en daar valt je denken even stil. Hoofd en handen in verbinding.

 
creativiteitscoaching, creativiteitstraining en creatieve mindfulness en slow art door meike janssens - creanaut Gent
Expeditieleider bij creanaut, creativiteitsexperte, positivoloog en creatief en floreer coach

Met enthousiasme en gedrevenheid kreeg ik kennis over porselein en terzelfder tijd was ik vrij in mijn creativiteit. Alles kan, niets moet! Zo komen unieke werkstukken tot stand.

 

Isabella komt ondertussen heel regelmatig genieten van haar handen in de porselein van gieten, over lichtobjecten tot juweel en sculptuur

Inspiratiereeksen voor coaches, mensenfluisteraars, docenten en leerkrachten

Met je handen creëren, je hoofd even stil

Ga je eigen weg met veel autonomie in een prikkelarme omgeving, zo kan je ook al je vragen stellen die ik met al mijn enthousiasme graag beantwoord.

Het intuïtief werken en creëren vanuit keuzemogelijkheden is voor iedereen toegankelijk. En zo werk je op een plezierige manier aan perfectionisme, faalangst, controle willen houden, innerlijke kritiek, meer leren spelen, vertrouwen op je keuze en pad, je krachten en talenten in actie, … .

Gedurende de workshop ben ik aanwezig als stille kracht en talentondersteuner. Er is veel open ruimte om zelf je plezier én mogelijke blokkades te onderzoeken.

Praktisch

stap 1 kennismaking

Wil je vooraf kennismaken? Dat kan via een waarderend gesprek en een creatieve mindfulnessoefening en duurt 1u30. Deze kost 67 euro, schrijf je nadien in dan krijg je 20 euro korting. Je vraagt je gesprek gemakkelijk aan via contact

stap 2 kies een of meerdere creavonturen

De creavonturen gaan door op vaste datums en met een vooraf geselecteerde inhoud met een maximum zes personen. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor gevoelige en introverte personen.

Uiteraard is er ruimte om je eigen keuzes te maken en ieders persoonlijk creatief proces. Er is ruimte voor uitdaging op maat, persoonlijke intensiteiten en voor dat wat het leven boeiend maakt.

stap 3 genieten

Geniet waarderend van het proces

 
Servies maken met porselein en natuurlijke materialen
creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Eigen foto' s van een wandeling en wandertocht in je buurt bewerken met collage en kleur
Kickstart je dag met kleurrijk porselein, experiment met gietporselein
Keramiek workshop Gent - Meike Janssens - creanaut
Vaasjes of lichtobjecten met porselein en kleur
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
Mindful bewegen en creëren tijdens een creavontuur uit 'Vind je eigen ritme'
Kickstart je dag met kleurrijk porselein, nerikomi en experimenteren met gieten
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
Spelen met collage en je intuïtie

Kies je creavonturen of maak er een expeditie van door meerdere te kiezen

Draagbaar sculptuur - juwelen

Miniexpeditie – 28 mei en 1 juli

Maak je eigen draagbare sculpturen met porselein en mixed media

159 euro (2 workshops, materialen, bakkosten en gebruik edelmetalen inbebrepen)

 

VOLZET Natuur in sculptuur

Mini expeditie – 3 en 10 juni – Maak een landschap of natuur van je keuze in een abstract sculptuur met mixed media, klei of porselein

 

zaterdag 8 juli Met mindfulness en creativiteit op onderzoek in genieten in het nu, positieve herinneringen en leuke zomerplannetjes in de toekomst.

47 euro

 

zaterdag 26 augustus Mindfulness en creatief lichaamswerk

47 euro

 

zaterdag 21 oktober – Intuïtief keramiek. Laat het beeld ontstaan en verfijn boetserend

78 euro (materiaal en bakkosten inbegrepen van 1 kunstwerk in keramiek inbegrepen)

 

Heb je nog een vraag?

Creativiteit wordt vaak gelinkt aan het maken van iets moois of het hebben van artistiek talent, waardoor mensen weerstand voelen en het creatief uiten aan anderen overlaten. Maar iedereen kan zich op een creatieve manier uiten en dit kan bevrijdend zijn voor jezelf. Kunst kan helpen om je mentaal welbevinden te verhogen, lichter en positiever in het leven te staan en zinvolle betekenis te geven. 

Ben je een creatieveling of een creatieve ondernemer kan je ook aansluiten bij de expedities. Je moet geen kunstenaar of creatieveling zijn maar het mag wel

 

Het leren tekenen of schilderen is niet het doel van creanaut. Het gaat om intuïtief creëren en plezier beleven. Er worden uiteraard wel kunstwerken of kunstenaars aangeraakt, afhankelijk van het creavontuur en expeditie of op je vraag. Maar ik leer je niet technisch naar de werkelijkheid tekenen.  Dat neemt niet weg dat je uiteraard mag genieten van het creatief proces zonder een uiteindelijk resultaat te ambiëren. En genieten van het resultaat zonder het kunstzinnig proces te vergeten. Het doel blijft wel het imperfect proces, niet het perfect resultaat. Laat al dat moeten maar eens los.

 

Creatieve workshops en creatieve positieve psychologie brengen vreugde, speelsheid, groei en transformatie. Ze helpen om perfectionisme en resultaatgerichtheid los te laten en stimuleren zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfexpressie.

Dat vind je vooral bij Creative wanderlust of op maat bij (h)ARTstroom. Maar komt ook aan bod bij andere expedities.

 

Creativiteitstraining, zoals het BeleefMuseum, visible thinking of creatief spelen, biedt een waardevolle ervaring voor iedereen, zelfs als je geen achtergrond hebt in creativiteit. Het stimuleert je om creatief en flexibel te denken, waardoor je nieuwe perspectieven kunt verkennen en innovatieve oplossingen kunt bedenken. Daarnaast bevordert het ook je intuïtieve kennis en vergroot het je zelfvertrouwen, waardoor je meer vertrouwen hebt in je eigen ideeën en expressie.

Bovendien helpt het je om je communicatievaardigheden te ontwikkelen, waardoor je beter kunt communiceren en je gedachten en gevoelens effectief kunt overbrengen.

Ten slotte nodigt creativiteitstraining je uit om na te denken over je eigen denkproces en bewust te worden van je eigen creatieve potentieel.

Creative wanderlust – (h)ARTstroom en ook geïntegreerd in slow en flow en Vind je eigen ritme

 

Creanaut is er specifiek voor mensen met een druk hoofd, voor mensen met een ‘hoekje af’  Dus het aanbod van creanaut is er specifiek ook voor personen met autisme of AD(H)D. En dus ook voor hoogsensitieve en hoogbegaafde personen. Voor die vogels met een bontgekleurd verenkleed 🙂

 

Zeker! Je kan dit samen met je dierbaren, collega’s volgen. Op die manier kunnen jullie elkaar aanvuren, ondersteunen en samen verbinden en groeien. Je kan samen inschrijven hier of op maat komen, daar vind je alle informatie over bij (h)ARTstroom.

 

Je krijgt wat  je gemist hebt, in je mailbox met een heel korte beschrijving. Creavonturen in groep kunnen niet ingehaald worden, dit merk je ook aan het prijsverchil tussen agenda en op maat.  Wil je de expeditie graag volgen, maar weet je vooraf al dat je niet veel kan komen, overweeg dan een expeditie op maat te reserveren, dat kan individueel en met je eigen groepje. 

 

Creatieve mindfulness is een vorm van mindfulness waarbij creatief denken en handelen centraal staan. Het gaat om het op een bewuste manier benutten van je creativiteit, waarbij je opmerkzaam bent op je eigen gedachten en gevoelens terwijl je aan het creëren bent. Het kan helpen om stress te verminderen, het gevoel van welzijn te verhogen, concentratie en focus te vergroten, probleemoplossend vermogen te verbeteren en een verhoogd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven.

Daarnaast ervaar je een grote kwaliteit in je aandacht, aandacht voor en in het nu, en maak je net zoals bij slow art gebruik van al je zintuigen. Je wordt alerter en ervaart meer kalmte in je hoofd. 

 

Slow art is een beweging die zich richt op het bewust en aandachtig bekijken van kunstwerken in plaats van het snel doorlopen van een museum of galerie. Het versterkt de museumbeleving en kan helpen om een dieper begrip en appreciatie te ontwikkelen voor kunstwerken, stress te verminderen en het gevoel van welzijn te verhogen, en een verbeterde sociale interactie te bevorderen.

Het is sterk gelinkt met mindfulness, creatieve yoga, Visual Thinking Strategies en lichaamsgerichte focus. Dit kan gedaan worden door te praten met anderen, (creatief) te schrijven, te schilderen, te bewegen, te proeven, te voelen en te luisteren.

 

Ik help je graag verder. Stuur je vraag naar hallo@creanaut.be of via contact.