Creanaut | Plek vol artfulness en creatieve zelfontwikkeling

Geen betere bestemming dan een creavontuur! Reserveer nu je creavonturen met een kortingscode en stel je eigen traject samen
creatief onthaasten, creatieve workshops voor volwassenen en kinderen

EIGENWIJZE CREATIEVE PLEK WAAR JE KAN ONTHAASTEN, SPELEN EN BELEVEN 

voor volwassenen, kinderen en samen met je (mete)kind of kleinkind

Wil je onthaasten, creatief beleven en verbinding maken tussen brein en lichaam door artfulness? 

Je kan meteen naar agenda gaan of een creavontuur, expeditie of creativi-tijd  op aanvraag (1op1 en met je eigen groepje) reserveren via e-mail.

pssst… hieronder lees je meer over het aanbod

Onthaasten en geïnspireerd worden
Creatief verbinding tussen brein en lichaam
Vertrouw op jezelf en leven vanuit nieuwsgierigheid
Plezier en vitaliteit van creëren

Word een creanaut! En druk op de uitknop te midden van je drukke leven

Wat als je nu wat tijd kon nemen voor jezelf of je kinderen. Even kon onthaasten en creatief beleven, groeien en met meer nieuwsgierigheid in het leven kon staan? 

WANT…

creativiteit en welbevinden vinden én versterken elkaar
Het is opvallend hoe weinig tijd mensen, zeker volwassenen, nog nemen om te spelen.

In mijn aanbod begeleid ik jou op een creatieve manier en vol artfulness hoe je kan zakken uit je hoofd vanuit puurheid, authenticiteit en in jouw persoonlijke creativiteit. Je ervaart om ‘in het nu te zijn’ los van verwachtingen van jezelf of anderen.
Ik geloof dat creativiteit kan leiden tot vrijheid, welzijn, een manier om te ontprikkelen, …  .
De ontwikkeling van je creatieve potentieel, intuïtief creëren en plezier beleven staan centraal. Er is geen goed of fout, je hebt de vrijheid om je eigen keuzes te maken. Ieder op z’n eigen tempo. En elke creativiteit mag er zijn, er wordt niet gestreefd naar ‘mooi’ of ‘net’ of zo goed mogelijk naar de realiteit tekenen. 
Kunst en creativiteit verhogen je zelfvertrouwen, veerkracht, welbevinden en geven je een gevoel van verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest en connectie met de andere en de wereld.
Kunst en je eigen creativiteit geven bovendien ook ruimte om te provoceren, kritisch te zijn, emoties te uiten, te helen en te transformeren.
Creativiteit en kunst worden ingezet om te ontdekken wat je blij maakt, om nieuwsgieriger en speelser in je leven te staan, te onthaasten en je brein even ‘leeg’ te maken zodat je nadien met meer focus opnieuw in je bruisende leven kan stappen.
Creativiteit dat zorgt nu eenmaal voor welbevinden, omwille van de pure expressie, het creatieve proces en de ontlading.
Kom genieten van wie je bent met al je kleuren. ‘Gewoon’ zoals je bent met je fijne ervaringen en je moeilijke momenten. 
persoonlijke ontwikkeling en creatieve mindfulness - expressief zelfportret

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong’ 
– Joseph Chilton Pearce (auteur)

 Vertrouw je (creatieve) proces

Tijdens een creavontuur…
 
✓ zet je regels aan de kant en kom je in beweging
✓ kan je ontprikkelen, ontspannen, inspiratie tanken en door artfulness in het nu zijn
 ✓ervaar je het plezier van zelfexpressie en creëren met je handen
✓ je creatieve eigenheid wordt onvoorwaardelijk gewaardeerd
✓ creëren omwille van het creëren, omwille van de vitaliteit dat het je brengt
✓ werk je eens niet naar een mooi en net resultaat en dat schept openingen en rust
✓ kan je ongeremd experimenteren en je creatief voeden door gewaar te worden met al je zintuigen
✓ zeggen je beelden soms meer dan alleen woorden en vertellen jou iets over je innerlijke wereld
✓ werk je aan het proces, aan de verbinding tussen brein en lichaam
creatieve workshop voor volwassenen - koesterkunst
Na een creavontuur …
 
✓  ervaar je diepe ontspanning
✓  voel je verbinding met jezelf
✓  kan je beter focussen op wat echt telt, omdat je brein niet meer voortdurend in beslag genomen wordt door stromen gedachten
✓  kan je adequater reageren
✓  kan je thuis ook gemakkelijker rituelen installeren om te ontspannen 
✓  ervaar je flow, ben je geïnspireerd en meer energiek
✓  voel je je innerlijk en creatief gevoed
 

Deze creanauten effenden het pad

Wat een fantastische avond was dit!! Zo hard van genoten, hoofd 2 uur "uitgezet" en gewoon doen: Spelen en experimenteren met verf, kleuren en andere materialen...eerst wat met begeleiding van Meike om erin te komen, daarna vrije creatie en collage! Puur genieten!
onthaasten en onstressen met creatie gent
Nele Van Steenberge
Kwam meerdere keren creavonturen, hier vertelt ze over collage. Ze schreef zich nadien in voor de expedtiie
Ik vond het heerlijk om in het nu te zijn, te creëren vanuit mijn buikgevoel zonder een vooropstaand plan en resultaatverwachting. En er ontstond zo iets dat zo mooi is. Mooi omdat het helemaal vangt wie ik was op dat moment. Ik blijf het verwonderlijk vinden.   
creatief onthaasten en onderzoeken met porselein gent
Claire Piette
Vertrok op creavontuur - texturen en natuurlijk creëren met porselein en drukte op de uitknop
"Merci wederom voor de inspirerende en gezellige namiddag.  Deugddoend voor hart en hoofd".
kunst workshop voor volwassenen - expressief zelfportret
Nele Messely
Vertrok op creavontuur, expressief zelfportret en kwam onthaasten met creativiteit Creativiteit om hart en geest te verbinden

Drie mogelijkheden om meer creatieve flow in je leven te ervaren

 voor volwassenen, kinderen en samen

Aanbod van Creanaut, verbinding van disciplines

1. CREAVONTUREN (WORKSHOPS)

Korte creavonturen van een halve dag, eenmalig of stel je eigen traject samen. Even kort uit je hoofd naar je handen. Onthaasten, inspiratie tanken, verbinding tussen geest en lijf.

 

» Unplug jezelf gedurende een keer uit de ratrace. Je kan inschrijven in het open aanbod of individueel komen op basis van je agenda.

» Kom gedurende twee uren uit je hoofd naar je handen

» Neem jezelf mee op date en ervaar diepe verbinding met je innerlijke kind

» Elk creavontuur  heeft een andere insteek of legt andere accenten. Het ene zal meer ingaan op kunstenaars, het andere dan weer op meer intuïtief creëren en art journaling. 

» Dieperliggende patronen zoals uitstelgedrag, perfectionisme en tijdsgebrek kunnen je creatieve groei saboteren. Door op creavontuur te komen duik je even in een creatief momentum.

» De creavonturen kunnen los gereserveerd worden afhankelijk van je agenda

 

Er zijn creavonturen voor volwassenen en kinderen in het open aanbod. Ook op maat kunnen kinderen, volwassenen of volwassene + kind op creavontuur komen.

 

Een creavontuur is een aanbod dat al bedoeld is als kennismaking met creanaut en mij. Je kan uiteraard wel een talentgerichte kennismaking reserveren om zo dieper in je blijmakers te duiken. Dit is een individueel aanbod.

 

62 euro voor een individueel talenten- en kennismakingsactiviteit van een uur

 

Je kan een creavontuur individueel reserveren met eventueel vooraf een talengerichte kennismaking met afstemmend gesprek.

En je kan met je eigen groepje creëren al vanaf 2 personen. Ook samen met je kinderen, collega’s, zus, fellow-freelancers en kleine teams.

Ga naar de pagina op aanvraag.

 

het pas echt een nieuw ritueel wordt als je het meerdere keren doet. Op die manier krijgt creatief ontspannen echt een plekje en maak je gemakkelijker keuzes die echt bij je passen, kan je brein zich beter concentreren en stap je sneller uit de maalstroom. 

 

Vanaf 55 euro per creavontuur 

creatieve reeks voor volwassenen in gent

2. EXPEDITIE (traject - training)

Gedurende een traject of training ben je onderweg met een kleine groep gelijkgestemden. Elke expeditie heeft een andere insteek en looptijd. Je duikt dieper, maakt nauwer verbinding met jezelf en de groep en onderzoekt nieuwe gewoontes. Je kan creatief omgaan met het moeilijke en je hebt meer aandacht voor het positieve.

 

» Unplug jezelf gedurende een reeks, aantal keren opeenvolgende creavonturen  uit de ratrace. Je kan inschrijven in het open aanbod of individueel komen op basis van je agenda.

» De kleine en veilige groep wordt je sparringpartner gedurende het traject. Er ontstaat diepere verbinding en daardoor meer ruimte om te delen met elkaar.

» Je werkt onder andere met technieken van kunstenaars een leert hen kennen en met verschillende materialen maar verwerkt ze op jouw manier. Intuïtief creëren en vrijheid staan steeds centraal.

» Art journaling. Je gaat ook thuis met je kunstboek aan de slag. Door middel van woord, beeld, collage, aantekeningen maak je een plek om je dromen en gedachten vast te houden. Hier kan je persoonlijke thema’s onderzoeken.

» Neem jezelf mee op  verschillende dates, je ervaart diepe verbinding met je innerlijke kind en installeert een nieuwe gewoonte of ritueel.

» Dieperliggende patronen zoals uitstelgedrag, perfectionisme en tijdsgebrek kunnen je creatieve groei saboteren. In een expeditie is er echt tijd en ruimte om in dat proces te duiken.

» De expeditie gaat zich integreren in je agenda en zo diepere flow creëren. Je stopt uitstelgedrag en maakt een duidelijk en diepgaand commitment.

 

Voor iedereen die z’n creativiteit wil aanwakkeren en diepgaand wil integreren. 

Er zijn expedities voor volwassenen en kinderen in het open aanbod. Staat het niet op de planning en heb je wel interesse? Geef even een teken, dan kijk ik wat er mogelijk is.

Ook op maat kunnen kinderen, volwassenen of volwassene + kind op creavontuur komen.

 

Reserveer voorafgaand aan een expeditie een individueel talentengesprek en kennismaking plus een aftoetsing van waar je op dit moment mee struggelt, welke materialen je aanspreken waarrond je specifiek wil werken. 

    • je leert je onderliggende talenten kennen
    • je zet je talenten bewuster in tijdens de creavonturen
    • je krijgt een positiever zelfbeeld
Ik pols naar je interesses, blijmakers, de uitdagingen waar je voor
staat, wat je graag doet wat buiten je comfortzone ligt… .
 
Op basis hiervan hou ik rekening bij de samenstelling van de creavonturen (dit zal individueel uiteraard meer aangepast zijn als in de groepssessies).
 

62 euro voor een individueel talenten- en kennismakingsactiviteit van een uur. Beslis je om nadien in te schrijven voor een expeditie, dan krijg je een een deel van dit bedrag in een bon terug.

 

Je kan een expeditie individueel reserveren met eventueel vooraf een talengerichte kennismaking met afstemmend gesprek.

En je kan met je eigen groepje creëren al vanaf 2 personen. Ook samen met je kinderen, collega’s, zus, fellow-freelancers en kleine teams.

Ga naar de pagina op aanvraag

 

Een expeditie een diepgaand traject is met tussentijdse opvolging per e-mail om jou extra inspiratie te geven en aan te moedigen om in het proces te stappen van pure ontspannen, verbinding en uit de maalstroom van je gedachten. 

 

Pakketprijs per reeks

3. Creativi-tijd - volwassene + kind

Gedurende een creavontuur met twee, volwassene + (mete)kind ervaar je op een creatieve manier verbinding met jezelf en de andere.Het wordt een gedeeld creatief moment.

 

» Voelen, beleven en aarden. Beleef jullie unieke kleuren creatief. Centraal staat het proces groei en stimuleren van verbeeldingskracht.

Laat jullie inspireren door creatief spelen, uiteenlopende thema’s, materialen en texturen.

» Creativi-tijd samen gedeeld. Want tijd is kostbaar en misschien wel het meest belangrijkste. Vanuit voelen gaan jij en je tiener of kind op creatieve ontdekking. Jullie staan stil bij verschillende thema’s zoals faalangst, durven proberen en in het ‘nu’ zijn. .

» Verbindend creëren in het moment en met vertrouwen in het proces. Met aandacht voor ieders unieke zijn en met al jullie kleuren.

» Met verschillende materialen, zoals klei en schilderen met de handen kom je in verbinding met jezelf en de anderen.

Voeden van onderzoek en persoonlijke gewaarwording en connecteren staan centraal.

 

Creativi-tijd is specifiek aanbod voor een volwassene of volwassenen en kinderen samen. Om samen tijd te delen, te aarden en te verbinden. Even in het ‘nu’ te zijn.

 

Dit specifieke aanbod heeft geen kennismaking vooraf. Dit is aanbod om te vertrouwen in het proces, samen te beleven en te genieten van creativi-tijd. Je kan wel een talentegesprek reserveren als extra.

 

Je kan creativi-tijd samen met je (mete)kind reserveren met eventueel vooraf een talengerichte kennismaking met afstemmend gesprek.

En je kan met je eigen groepje creëren al vanaf 2 personen. Ook samen met je kinderen, familie en je gezin.

Ga naar de pagina op aanvraag

 

creativit-tijd of samen iets doen of beleven echt verbindend werkt. Jullie nemen de tijd om met elkaar iets te doen, helemaal in het nu en opgeslorpt in het plezier van creativiteit en in keuzes maken. 

 

Vanaf 60 euro voor een creavontuur per duo

It’s not about the creativity it’s about the person you’re becoming while you’re creating. – Charlie Peacock (Amerikaanse singer – songwriter)

Creanaut in beeld en FAQ, kijk hieronder nog even

pssst…Kom individueel, met je eigen groepje, zus of collega’s. Zelfs samen met kinderen. 

Want samen scheppen we een creatieve omgeving waar het fijn is om te beleven vanuit aandacht, verwondering en speelsheid.

 

Snuif de sfeer op

Ja, maar…

Dat hoeft niet. Creatief zijn wordt vaak gelinkt aan iets mooi maken of de realiteit goed kunnen benaderen in tekeningen. Hierdoor voelen velen snel weerstand en kunnen ze zich niet meer op creatieve speelse manier uiten. 

Maar creativiteit bij creanaut wordt ingezet als tool, als proces om zelfvertrouwen te winnen, perfectionisme aan de kant te zetten, te spelen en te flowen met focus op welbevinden en zelfzorg. Je hoeft dus geen voorkennis te hebben om deel te nemen. 

Voor volwassenen en kinderen met creativiteit als kapstok en tool

diepgaande ontspanning  onthaasten  energiegevers  wereldbeeld en zelfbeeld grenzen stellen durven proberen, experimenteren en zelfvertrouwen  jezelf zijn (hoog)gevoeligheid hoogbegaafdheid  autisme burn-out en bore-out  kiezen  jezelf tonen  talenten en blijmakers    je creativiteit (terug)vinden  jezelf voeden  artfulness (creatieve mindfulness)  genieten van je zintuigen en de wereld  (creatieve) blokkades opheffen  vrij creëren en zelfexpressie

In duo? Zeker! Want de creavonturen staan in het teken van verbinding, van samen creëren. En dat is niet noodzakelijk werken aan dezelfde creatie. Samen een moment delen in die creatie, de fun delen. Daar is het mij om te doen.

Je kan met je eigen groepje langskomen van maximum zeven volwassenen, zo blijft het kleinschalig en op maat.

Er is een open groepsaanbod voor volwassenen, dat kan je vinden via het aanbod of in de agenda.

Je kan ook met je eigen groepje komen, op maat met je gekende bubbel.

De workshops, queestes en creavonturen zijn er voor alle kinderen die een creatieve uitdaging willen aangaan en kennis willen maken met allerlei materialen, kunstenaars en creatieve technieken.

Met een mindset op verbeelding, beleeft je kind creatief denken en doen vanuit spelen, plezier en verbinding.

In een kleine groepje van maximum vier kinderen gaan we creatief op reis.

In een creavontuur en expeditie komen heel wat materialen en technieken aan bod. Bij creanaut gaat het om plezier, zelfexpressie, over wat in jou zit van nature en over het materiaal als appèl op je gevoel en je zintuigen. Ieder maaakt iets anders vanuit z’n persoonlijkheid en alle aanwezige kleuren en daar ligt de kracht. Er zijn echter heel wat materialen aanwezig en het gaat dikwijls naar een mixed media. De focus ligt minder op leren werken met een specifiek materiaal of het doel is niet een netjes afgewerkte creaties maken. 

Voorlopig werk ik vooral offline om je creatieve proces vorm te geven. Ik denk wel na over een online mogelijkheid. Mijn huis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters.

Je kan betalend parkeren tot 19u in de straat en nabije omgeving.

Sta nieuwsgieriger in het leven, kom creatief onthaasten en druk op de uitknop met…

Aanbod van Creanaut, verbinding van disciplines

Creavonturen voor volwassenen en kinderen (WORKSHOPS)

✓ 2 uur tot 3 uur
✓ eenmalig reserveren of stel zelf je traject samen
✓ voor volwassenen en kinderen
✓ creatief beleven en groeien met focus op onthaasten, zelfonderzoek en persoonlijke groei
 
creatieve reeks voor volwassenen in gent

EXPEDITIE
(traject - training)

✓ Per reeks – training
✓ groep als sparringpartner, samen in het creatief proces 
✓ voor volwassenen
✓ onthaasten, groeien, The Artist’s Way, tussentijdse suggesties en schrijfopdrachten in je inbox
✓ hef interne blokkades op, leef  meer vanuit nieuwsgierigheid en geef ruimte aan je innerlijke kind

Creativi-tijd
volwassene + kind

✓ 2 uur
✓ samen met je (mete)kind creëren en verbinden
✓ voor volwassenen en kinderen samen
✓ creativi-tijd, verbinden, creatief beleven
 

Op aanvraag
(1OP1 en met je eigen groepje

✓ tijd aangepast aan je noden en agenda
✓ kan 1op1 of met je eigen groepje (2-8 personen)
✓ voor volwassenen, kinderen en samen
✓ als teambuilding, voor iemand die het nodig heeft, familieuitje, onder vrienden en collega freelancers/ondernemers
✓ abonnement en pakketprijs mogelijk (pssst… dat is goedkoper per creavontuur)

Als ik vanuit mijn hart creëer lukt bijna alles, vanuit mijn hoofd bijna niets. Chagall (beeldend kunstenaar)

Blijf op de hoogte