creatief coach en trainer creanaut | Nieuwsgierig leven | zelfzorg | welbevinden | creatieve relaxatie | kunstzinnig beleven

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

Expeditie: (h)ARTstroom

Even niet moeten...
Vertrek samen met je dierbaren of team op creavontuur en geniet van spelen, creëren en je intuïtie

Creatieve vrijheid, puurheid, beleven, ontdekken, verrijking, verbinding, vertragen, avontuur,  klein geluk en dankbaarheid! Dat heb ik ervaren.

Y. kwam op creavontuur

(h)artstroom staat voor de kracht van spelen en creatie als voeding voor de rechterhersenhelft.

Dit is waar intuïtie, verbeelding en creativiteit huizen.

Het is een plaats van spontaniteit en vrije expressie, waar nieuwe ideeën ontstaan en groei mogelijk wordt.

 
creativiteitscoaching, creativiteitstraining en creatieve mindfulness en slow art door meike janssens - creanaut Gent
Expeditieleider bij creanaut, creativiteitsexperte, positivoloog en creatief en floreer coach. Van een druk hoofd, naar rust in je brein

Het nummer van Daft Punk ‘Harder, better, faster, stronger’ kan wel wat tegengewicht gebruiken met spelen, creatie en intuïtie.

 

Meike Janssens – expeditieleider bij creanaut

 
Foto getrokken tijdens de expeditie slow en flow van creanaut. Dit is een creativiteitstraining op basis van mindfulness om minder ruis in je hoofd te ervaren en nieuwsgieriger te leven. Dit kan dan weer leiden tot minder depressie. Door creatief coach Meike Janssens - Gent
Creavontuur Spelen met je eigen foto's. Hier een creavontuur uit de eerste editie van Slow en flow
Creativiteitstraining, coaching en workshops voor volwassenen, mensenfluisteraars, coaches, freelancers en ondernemers

Intuïtie en spel als creatiekracht

(h)ARTstroom is de ultieme beleving van de kracht van expressie, geschikt voor zowel hooggevoelige mensen als anderen. Deze creatieve avonturen vitaliseren, ontspannen en transformeren. Verwacht een boeiende mix van positieve psychologie, mindfulness en training van de rechterhersenhelft.

Samen met je dierbaren of collega’s zul je deelnemen aan creatieve en ontspannende activiteiten.

Deze activiteiten helpen bij het uiten en verwerken van emoties, bevorderen de verbinding met anderen, stimuleren je speelse en intuïtieve kant en verminderen stress en angst.

Een creavontuur biedt een moment van beleven en verbinden, waarbij je intuïtief kunt creëren en samen kunstwerken kunt maken.

Tijdens dit creatieve avontuur verlies je de tijd uit het oog en word je meegenomen in een flow waarin je kunt ontspannen en genieten.

Sfeerbeeld uit de creatieve workshops van creanaut over perfectie verminderen en je rechterhersenhelft trainen, creatieve workshops in gent
Creavontuur - De kunst van de imperfectie. Over ploeteren en creatieve uitdagingen
Workshop keramiek in Gent. Maak je eigen servies met klei
Creëer je eigen servies met klei
Intuïtief sporen maken met klei en nadien spelen met de vormen - Art journaling
Dit is gemaakt tijdens een creavontuur 'creative wanderlust: summervibes 2022' door creatief coach en creativiteitstrainer Meike Janssens - creanaut Gent. Een creatieve workshop als kennismaking
Spelen met je niet dominante hand, inkt en intuïtief creëren. Train je rechterhersenhelft
Intuïtief creëren met materialen en porselein
Kleurrijk servies in porselein
Creatief coach, creativiteitscoaching, stress verminderen, meer energie en veerkracht met creativiteitscoaching en creativiteitstraining in gent

Wat

Vanaf twee tot acht personen kan je komen spelen en creëren. Vertrek op creavontuur ‘Spelen en creëren’, denk aan collage, schilderen, experimenteren, dromen, klein geluk, mindfulness en durven.

Met je eigen groep, gezellig kleinschalig met persoonlijke begeleiding.

Of je reserveert je creavontuur spelen met keramiek (klei of porselein) op maat.

 

Kies je favoriet of laat je verrassen

Maak een keuze tussen porselein of klei en creëer je eigen keramische schaaltjes, bordjes of vaasjes. Met handvorming, zonder gebruik te maken van een draaischijf, werk je op een langzamer tempo.

Dit zorgt ervoor dat je een diepere connectie met het materiaal kunt ervaren en voldoening vindt tijdens het creatieproces. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het schilderen en kleuren, terwijl je persoonlijk begeleid wordt.

Laat je leiden door mindfulness, intuïtie en je zintuigen om vormen te creëren die later kunnen worden omgezet in beelden of sculpturen. Door te vertragen en te ontdekken, ervaar je een dosis plezier en kun je je eigen sculpturale kunstwerk maken. Of het nu vazen, kandelaars of artistieke schalen zijn, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Begeef je op een creatief experiment en verf met je vingers of zelfs met je ogen dicht. Of wat dacht je ervan om samen aan een creatie te werken? Een combinatie van een vision board en intuïtief schilderen combinaties mogelijk!

Of zet perfectionisme aan de kant en los je controle over het eindresultaat met allerlei kunstzinnige opdrachtjes

Yes bring it on.

 

Stap in de wereld van “In the Mood voor Voyage Collage” workshop, waar collage, schilderen en tekenen de sleutelwoorden zijn.

Laat je stemming weerspiegelen en werp een blik op de toekomst door middel van een collage die tevens fungeert als een vision board. Ontdek de kracht van creatieve expressie en maak een kunstwerk dat je inspiratie en richting geeft.

Duik in de wereld van positieve psychologie tijdens onze creatieve workshop, waar je aan de slag gaat met potten vol dromen, ademhaling, veerkracht, positieve herinneringen en kleine geluksmomenten.

Ontdek de unieke combinatie van creativiteit, mindfulness, kunstzinnige coaching en positieve psychologie.

Laat je inspireren en leer hoe je deze elementen kunt integreren in een kunstzinnig proces. Samen creëren we een ruimte waarin je jouw innerlijke positiviteit kunt verkennen en uitdrukken.

Ervaar samen een uniek en interactief museumbezoek tijdens onze workshop “Beleefmuseum”. Deze intieme groepservaring is beperkt tot maximaal zes personen.

Laat je inspireren om een gedicht te schrijven over een kunstwerk, waarbij je je verplaatst in de ruimte en deze observeert door te tekenen. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer verhalen die je zintuigen prikkelen.

Activeer je intuïtie en speelsheid terwijl je je onderdompelt in de wereld van kunst. Ontdek nieuwe perspectieven en ervaar hoe kunst je kan bewegen en inspireren.

Let op: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Op zondagen kunnen Gentenaars echter gratis toegang krijgen tot het museum.

Ontdek en verken een selectie van inspirerende kunstenaars tijdens onze workshop, waarbij we hun werk centraal stellen en er creatief en artistiek mee aan de slag gaan.

Je krijgt de mogelijkheid om actief en op jouw eigen intuïtie gebaseerd een dieper begrip te ontwikkelen voor deze kunstenaars. Duik in hun wereld en leer hun werk op een interactieve manier kennen. Laat je eigen creativiteit en artistieke expressie de vrije loop terwijl je geïnspireerd raakt door het werk van deze bijzondere kunstenaars.

Vanuit ademhaligsoefeningen en visualisatie krijg je een eerste aanzet met een aantal opdrachten hoe je een art journal begint. Je maakt je eerste intuïtieve creaties.

Maak connectie met jezelf, geef jezelf creativi-tijd en leer hoe je je gevoel kan volgen.

Natuurlijk zijn de voorgestelde creavonturen slechts suggesties. Ik put uit een schat aan ervaring en kennis om een breed scala aan invalshoeken en mogelijkheden te bieden. Je kunt jezelf laten verrassen door mijn suggesties, of zelfs een kleine suggestie van jouw kant inbrengen.

Ik ben nu al enthousiast over de creatieve ontdekkingen die we samen zullen maken!

Praktisch

stap 1 aanvraag

Je kan gemakkelijk je creavontuur aanvragen via onderstaand contactformulier

stap 2 kennismaking

Indien gewenst kan je vooraf kennismaken met een waarderend gesprek en een creatieve mindfulness oefening dat kost 67 euro. Schrijf je nadien in voor de expeditie dan krijg je 20 euro korting

stap 3 op creavontuur

Je kiest zelf wat je wil doen en wanneer. En je plant gemakkelijk zelf je creavontuur in via calendly of vraag bij de aanvraag naar een specifieke datum. Er zijn mogelijkheden zowel op weekdagen als in het weekend en zowel overdag al ‘s avonds. Je kan ook op creavontuur vertrekken tijdens de schoolvakanties (inclusief zomer).

Er is ruimte voor uitdaging op maat, persoonlijke intensiteiten en voor dat wat het leven boeiend maakt.

 

Wat is de prijs

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanaut

De prijzen zijn afhankelijk van wat (keramiek of spelen en creëren) je reserveert en met hoeveel personen

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanaut

Richtprijzen per creavontuur (2u of 2u30) – tot en met zeven personen

Kom je met meer personen dan kan dat in twee groepen, de ene groep kan beneden keuvelen terwijl de andere in het atelier aan de slag gaat.

Richtprijs
  • Creavontuur keramiek (2u30) voor 2  personen:  vanaf 94 euro per persoon – Hier komt de kost van het materiaal bij en de bakkosten (2 keer een op 1000 graden en een op 1250)
  • Creavontuur ‘Spelen en creëren’  (2uur) voor 2 personen: 79 euro persoon
  • Prijs per persoon zal verminderen als je reserveert met meer personen

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanaut

Plan je creavonturen op basis van je agenda, helemaal op maat

 

Waar is je praktijk

Ottergemsesteenweg 247 Gent

Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, 20 minuten wandelen vanuit station Gent Sint-Pieters of neem bijvoorbeeld bus 9,28 of 19

Betalend parkeren mogelijk in de straat. Fietsenstalling om de hoek in de Stropstraat

Geef je voorkeur door

Ik luister graag naar wat belangrijk voor je is en zo stellen we een expeditie samen.

Reserveer je traject via het formulier of stuur een e-mail naar hallo@creanaut.be

Tot binnenkort!

Meike

 
creanaut contact (#4)

Heb je nog een vraag?

Creativiteit wordt vaak gelinkt aan het maken van iets moois of het hebben van artistiek talent, waardoor mensen weerstand voelen en het creatief uiten aan anderen overlaten. Maar iedereen kan zich op een creatieve manier uiten en dit kan bevrijdend zijn voor jezelf. Kunst kan helpen om je mentaal welbevinden te verhogen, lichter en positiever in het leven te staan en zinvolle betekenis te geven. 

Ben je een creatieveling of een creatieve ondernemer kan je ook aansluiten bij de expedities. Je moet geen kunstenaar of creatieveling zijn maar het mag wel

 

Het leren tekenen of schilderen is niet het doel van creanaut. Het gaat om intuïtief creëren en plezier beleven. Er worden uiteraard wel kunstwerken of kunstenaars aangeraakt, afhankelijk van het creavontuur en expeditie of op je vraag. Maar ik leer je niet technisch naar de werkelijkheid tekenen.  Dat neemt niet weg dat je uiteraard mag genieten van het creatief proces zonder een uiteindelijk resultaat te ambiëren. En genieten van het resultaat zonder het kunstzinnig proces te vergeten. Het doel blijft wel het imperfect proces, niet het perfect resultaat. Laat al dat moeten maar eens los.

 

Creatieve workshops en creatieve positieve psychologie brengen vreugde, speelsheid, groei en transformatie. Ze helpen om perfectionisme en resultaatgerichtheid los te laten en stimuleren zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfexpressie.

Dat vind je vooral bij Creative wanderlust of op maat bij (h)ARTstroom. Maar komt ook aan bod bij andere expedities.

 

Creativiteitstraining, zoals het BeleefMuseum, visible thinking of creatief spelen, biedt een waardevolle ervaring voor iedereen, zelfs als je geen achtergrond hebt in creativiteit. Het stimuleert je om creatief en flexibel te denken, waardoor je nieuwe perspectieven kunt verkennen en innovatieve oplossingen kunt bedenken. Daarnaast bevordert het ook je intuïtieve kennis en vergroot het je zelfvertrouwen, waardoor je meer vertrouwen hebt in je eigen ideeën en expressie.

Bovendien helpt het je om je communicatievaardigheden te ontwikkelen, waardoor je beter kunt communiceren en je gedachten en gevoelens effectief kunt overbrengen.

Ten slotte nodigt creativiteitstraining je uit om na te denken over je eigen denkproces en bewust te worden van je eigen creatieve potentieel.

Creative wanderlust – (h)ARTstroom en ook geïntegreerd in slow en flow en Vind je eigen ritme

 

Creanaut is er specifiek voor mensen met een druk hoofd, voor mensen met een ‘hoekje af’  Dus het aanbod van creanaut is er specifiek ook voor personen met autisme of AD(H)D. En dus ook voor hoogsensitieve en hoogbegaafde personen. Voor die vogels met een bontgekleurd verenkleed 🙂

 

Je kan zowel met klei als porselein werken en daar uiteraard nog tal van andere materialen aan toevoegen. Ik werk met handvormen, mallen inleggen en gieten niet met de draaischijf.

Handvormen biedt creatieve vrijheid en de mogelijkheid om unieke, complexe en organische vormen te creëren, met volledige controle over het ontwerp.

Het maakt het gemakkelijker om variaties in dikte en textuur aan te brengen in keramische stukken, waardoor interessante oppervlaktebehandelingen mogelijk zijn, zoals reliëfs, patronen en decoratieve elementen.

Met handvormen kun je objecten van verschillende schalen en maten maken

Handvormen biedt ook ruimte voor experimentele mogelijkheden, waarbij je verschillende technieken kunt combineren om unieke effecten te bereiken en je artistieke visie te verkennen.

Het vereist minder technische vaardigheid en training dan het gebruik van een draaischijf, waardoor het een toegankelijke manier is om met klei te werken, zelfs voor beginners

 

Zeker! Je kan dit samen met je dierbaren, collega’s volgen. Op die manier kunnen jullie elkaar aanvuren, ondersteunen en samen verbinden en groeien. Je kan op maat komen hier ij (h)ARTstroom en aansluiten in het aanbod op de agenda bij CRATIVE WANDERLUST

 

Dat kan! Vanaf ontwikkelingsleeftijd 7 voor klei en vanaf 6 voor creëren is dat zeker mogelijk. En dus ook vanaf 2 personen tot 8.

 

Ik heb een kleinschalig en heel huiselijk atelier en ik sta garant voor persoonlijke begeleiding op maat van ieders artistieke pad. 

Dat is dus enkel mogelijk als jullie in twee groepen komen. Er is een mogelijkheid om elk 1u30 of meer te creëren bijvoorbeeld waarbij de andere groep beneden kan keuvelen met thee/koffie en een zoetje.

 

Creatieve mindfulness is een vorm van mindfulness waarbij creatief denken en handelen centraal staan. Het gaat om het op een bewuste manier benutten van je creativiteit, waarbij je opmerkzaam bent op je eigen gedachten en gevoelens terwijl je aan het creëren bent. Het kan helpen om stress te verminderen, het gevoel van welzijn te verhogen, concentratie en focus te vergroten, probleemoplossend vermogen te verbeteren en een verhoogd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven.

Daarnaast ervaar je een grote kwaliteit in je aandacht, aandacht voor en in het nu, en maak je net zoals bij slow art gebruik van al je zintuigen. Je wordt alerter en ervaart meer kalmte in je hoofd. 

 

Slow art is een beweging die zich richt op het bewust en aandachtig bekijken van kunstwerken in plaats van het snel doorlopen van een museum of galerie. Het versterkt de museumbeleving en kan helpen om een dieper begrip en appreciatie te ontwikkelen voor kunstwerken, stress te verminderen en het gevoel van welzijn te verhogen, en een verbeterde sociale interactie te bevorderen.

Het is sterk gelinkt met mindfulness, creatieve yoga, Visual Thinking Strategies en lichaamsgerichte focus. Dit kan gedaan worden door te praten met anderen, (creatief) te schrijven, te schilderen, te bewegen, te proeven, te voelen en te luisteren.

 

Ik help je graag verder. Stuur je vraag naar hallo@creanaut.be of via contact.