creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Even stilstaan en Slam Poetry – Creatieve mindfulness en slow art

Ben je klaar voor een creatieve cocktail met een vleugje humor en een scheutje genot?

Neem een slokje van creativiteit, meng het met meditatie en voeg een snufje mindfulness toe. Ah, daar is het! Een smaakexplosie die je zintuigen prikkelt en je geest doet dansen als een vrolijke eenhoorn op een regenboog.

Creativiteit is als een kameleon die altijd in stijl is. Het verandert de saaie wereld om ons heen in een speeltuin vol kleurrijke ideeën. Dus gooi die grijze gedachten overboord en omarm de artistieke chaos!

Schilder, schrijf, zing of dans alsof niemand kijkt (en als ze wel kijken, geef ze dan een show waar ze nooit op hadden gerekend!).

En laten we het hebben over meditatie.  Terwijl je probeert je geest leeg te maken, vragen je gedachten zich af of je de oven wel hebt uitgezet voordat je van huis vertrok. Oh, en vergeet niet de onvermijdelijke jeuk op de meest onbereikbare plekken. Maar hé, dat is het avontuur van meditatie!

En wat dacht je van mindfulness? Het is als een superkracht waarmee je kunt genieten van elk moment, hoe klein ook. Stel je voor dat je een aardbei eet en je alle smaken, texturen en kleuren volledig waarneemt. Je wordt één met de aardbei, een ware culinaire Jedi.

Maar laten we eerlijk zijn, soms verdwaal je in je gedachten terwijl je een hap neemt en eindig je met aardbeiensap op je kin lopend om snel een handdoek te scoren. Geen zorgen, het leven is te kort om je zorgen te maken over aardbeiensporen!

En tot slot, gedichten. Ze zijn als kleine doses magie die je ziel strelen en je fantasie prikkelen. Ze kunnen je laten lachen, huilen of je in een diepe contemplatie brengen.

Dus ga zitten, neem een moment en dompel jezelf onder in de wereld van woorden.

Geniet van elke sip, elke ademhaling en elk woord. Want in deze gekke, absurde wereld is het de kunst om te genieten van de kleine geneugten en jezelf niet te serieus te nemen.

Dus laat die lach ontsnappen, die creatieve vonk ontvlammen en die innerlijke rust omarmen. Wees de creatieve, mediterende, mindfulness-minnende creatieveling die je misschien altijd al hebt willen zijn. En wie weet, misschien ontdek je een hele nieuwe dimensie van genot, met een gedicht als je metgezel.

Proost op creatieve avonturen en een lachende geest!

 

Mindfulness en beeldende kunst is zeker iets watje eens kan uitproberen.  Er is een echte synergie tussen het trainen van je aandacht en creativiteit.

Ook woordkunst is een fijn vertrekpunt, vandaag neem ik je mee in poëzie

  1. Zet dit mooie gedicht op van Kae Tempest (vroeger Kate Tempest)
  2. Sluit je ogen
  3. Focus op je ademhaling, in en uit
  4. Welke gedachten komen op tijdens het luisteren
  5. Geef ze ruimte zonder ze te willen veranderen

Geniet ervan

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.