Creatieve coaching - Creanaut

Creatieve ontdekkingstocht

in faalangst, mindset en talenten

 

Kinderen ervaren hun leerproces van nature als een grote ontdekkingstocht. Sommige kinderen ontdekken vol zelfvertrouwen hun eigen leerproces, bij andere kinderen verloopt het iets moeilijker. Ergens onderweg krijgen ze de overtuiging dat het niet goed genoeg is, dat ze geen talenten hebben of dat ze  ‘de beste’ moeten in zijn.  Ze gaan uitdagingen uit de weg of doen enkel die dingen waarvan ze weten dat het gaat lukken.

We vertrekken vanuit een individueel kennisgesprek waar ik een verkort talentengesprek doe, we starten dus vanuit een positieve blik op eigen kunnen. En doorheen het traject zetten we die talenten in actie, zodat ze verankerd worden in hun mindset.

We starten met een creatieve oefening waarbij elk kind mag vormgeven aan een persoonlijk doel. Er komen oefeningen voor de voelers, de beelddenkers en . Het is een combinatie van individuele oefeningen, in duo en als groep. Dit vertrouwen bouwen we op doorheen de verschillende sessies. Op een creatieve manier is er ruimte om vorm te geven aan wat er binnenin ons gebeurt als we groeien of faalangst ervaren.