Creativiteitscoaching, creatieve workshops Gent

Creatief ontspannen en ontdekken - workshops voor volwassenen en kinderen | creatieve workshops Gent

 

Creatief spelen, kunstbeleving en experimenteel verkennen voor kinderen en tieners

 
 

Creanaut is een plek waar je ongeremd en met autonomie kan spelen, onderzoeken en experimenteren. 

Creanaut stimuleert het denken en het groeiproces door kunst en creativiteit aan te reiken. Er is ruimte om in een individueel en gemeenschappelijk proces te stappen om zo de behoeften van je kind en wat er speelt te onderzoeken en vorm te geven in woord en beeld.

Ik bekijk waar de moeilijkheden zich situeren en stimuleer om de uitdagingen aan te gaan, zodat er stapsgewijs nieuwe ervaringen worden aangereikt en je kind in een persoonlijk proces stapt met ruimte en tijd voor de individuele noden zodat inzichten zich kunnen ontvouwen.

Ontplooiing van je kind staat centraal zowel in relatie tot zichzelf als tot de omgeving door gebruik te maken van creativiteit en kunstbeleving. 

Creanaut is een warme, kleinschalige en huiselijk plek waar jij en je kind zich binnen een veilig kader, creatief op ontdekking mogen. 

We maken ruimte om te ervaren,  te zoeken en experimenteren, creatief te beleven, te verbeelden , te spelen,….

Je kind krijgt openingen aangereikt om te kiezen, zichzelf te zijn met alle kleuren in alle authenticiteit en deze te onderzoeken.

Voelen

Vanuit voelen gaat je kind op creatieve ontdekking. Je kind staat stil bij verschillende thema’s zoals faalangst, durven proberen, vriendschap, mindset en in het ‘nu’ zijn met creatieve mindfulness. Met aandacht voor ieders unieke zijn en met al de kleuren van je kind.

Je kind geeft uiting aan gevoeligheden in artistieke koesterwerken en gevoelskunstwerken. 

Beleven

Je kind kan z’n unieke kleuren creatief beleven. Centraal staat het proces groei en stimuleren van verbeeldingskracht en talenten erkennen in in actie zetten.

Je kind laat zich inspireren door  creatief spelen, uiteenlopende thema’s, materialen en texturen.

Je kind ontdekt kunstenaars, kunstwerken, natuurbeleving en de wereld rondom.

Aarden

Met verschillende materialen, zoals klei en schilderen met de handen kom je in verbinding met jezelf en de anderen.
Creanaut biedt een kleinschalige plek waar je ongeremd kan experimenteren, aarden en verbinden.  
 
Voeden van onderzoek en persoonlijke gewaarwording staat centraal.
CREAVONTUREN

Korte belevingen van een halve dag waarbij je kind helemaal in het creatief proces stapt. Ook voor gevoelige en hoogbegaafde kinderen en kinderen met ASS.

EXPEDITIE EN JAARATELIER

Expedities van vijf keer of volledige jaarateliers voor kinderen/tieners met creatieve honger. Ook voor hoogbegaade enn gevoelige kinderen en kinderen met ASS. 

 Specifiek voor gevoelige kinderen niet wekelijks, zodat er voldoende tijd tussen is om te verwerken en tot rust te komen in andere activiteiten en voor hoogbegaade kinderen zodat ze van meer hobbies kunnen proeven. En met meer focus op het voelen, zintuigen, onderzoek en zingeving dan bij een klassiek atelier. 

Voorlopig niet op de planning. Heb je interesse, laat het even weten via e-mail naar hallo@creanaut.be. Bij voldoende interesse plan ik dit in.

pssst… je kind kan ook individueel komen of met een eigen groepje op aanvraag zelfs samen met jou