Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Chillen met kunst - over slow art en creatieve mindfulness

Vertrek thuis al op minicreavontuur.

Vandaag graag traag.

Neem even een pauze tussen je werkblokken door.

 
Chillen met kunst, of slow art. Heerlijk te ervaren.
 
Dus…
 
Lay back and relax.
 
Geniet van de kleurvlekken, contouren, de slagschaduw van de man aan de rand of wat denk je van de reflectie van het water.
 
Kijk. Heel traag. Geef je zintuigen tijd, ruimte en voeding.
 
Bedenk een scène vooraf en eentje nadien. Ga op reis in je hoofd.
 
Nog tijd over? Maak een snelle schets van een van je scènes.
 
Geniet nog even na 😃.
 

En dan nog even de waarom van deze log

Slow art en creatieve mindfulness zijn twee manieren om op een bewuste en aandachtige manier met kunst om te gaan.

Slow art houdt in dat je de tijd neemt om een kunstwerk te bekijken en je aandacht er helemaal op te richten, in plaats van snel langs verschillende kunstwerken te lopen zonder ze echt te waarderen. Creatieve mindfulness betekent dat je je aandacht richt op het creatieve proces zelf, in plaats van alleen te focussen op het eindresultaat.

Er zijn tal van positieve effecten verbonden aan deze manieren van omgaan met kunst. Slow art kan je helpen om beter te concentreren en om je te concentreren op het hier en nu, wat kan bijdragen aan een gevoel van rust en ontspanning. Creatieve mindfulness kan je helpen om je te verbinden met je eigen creativiteit en om de voldoening te ervaren die het creëren van iets nieuws met zich meebrengt.

Bovendien kan deze aandachtige manier van omgaan met kunst je ook helpen om bewuster te worden van je eigen emoties en gedachten, en om je emotionele intelligentie te vergroten. Het kan ons ook helpen om een dieper begrip te krijgen van de kunstwerken en om je te verbinden met de kunstenaars en hun bedoelingen.

Kortom, slow art en creatieve mindfulness kunnen ons op veel verschillende manieren helpen om meer te genieten van het leven en van kunst en om te groeien als mens.

creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!