Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Creëer met je lichaam, rust in je hoofd

Unieke ondersteuning voor hoogsensitieve kinderen, hoogbegaafde kinderen en hun ouder of begeleiding door middel van creatieve expedities en een leeromgeving met creativiteitscoaching, Visible Thinking en positieve psychologie. Ik bevorder persoonlijke groei, speel- en groeimindset, verbinding en plezier door middel van autonomie, ontdekking en beleving in experimentele avonturen.

creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Creëren met je volledige lichaam, autonomie over het proces

Creatieve workshops met een portie veerkracht

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautHeeft je (vermoedelijk) hoogbegaafde of hoogsensitieve kind het soms lastig met nieuwe uitdagingen? 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautMerk je dat je (mete)kind heel wat behoefte heeft aan een creatieve uitlaadklep, autonomie en waarbij ook z’n creatieve denken af en toe uitgedaagd wordt. 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautLoopt je kind soms wat vast omdat er veel op het eindproduct gefocust wordt, waardoor je kind moeilijker tot vrij creëren komt? 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautGeraakt je kind in sommige omgevingen wat overprikkeld en vindt je kind hierdoor moeilijker aansluiting?

 

 Samen met jou stimuleer ik in alle openheid verbinding, denken door dialoog en leren door gesprekken over kunstwerken en kunstenaars. 

> Zo creëren we samen een creatieve leeromgeving met autonomie, kunst en uitdaging en verbinden we hoofd, lichaam en hart. 

Creatief coach, creativiteitscoaching, stress verminderen, meer energie en veerkracht met creativiteitscoaching en creativiteitstraining in gent

psssst…“Bij Meike op expeditie is een groeimoment en creatief hoogtepunt voor onze hoogsensitieve en hoofbegaafde dochter Ella en heeft geleid tot een grotere verbinding tussen haar hoofd en hart.” 

Nele Messely – over de expeditie. Ella en Nele gaan nu samen op expeditie

Wat kunnen jullie ermee?
Samen op het pad van sterktes en verbinding, onderweg naar floreren

Meike Janssens - creatief coach, creativiteitscoach, creatieve mindfulness, creativiteitstraining, slow art, creatieve workshops en stress verminderen in gent
Hoofd, hart en handen in verbinding

Door hoofd en hart te verbinden en creativiteit aan te wakkeren geeft dit nieuwe perspectieven aan je kind, versterkt relaties en biedt genot en ontspanning. 

 
Voed je nieuwsgierigheid en ontdek

Word enthousiast door te creëren, leer nieuwe dingen, ontmoet kunstenaars, ontdek technieken en voed je nieuwsgierigheid. Met behulp van Visible Thinking maak ik denken zichtbaar en stimuleer ik dialoog.

 
Ontspan en ontprikkel

Verminder je angsten, ontprikkel en ontspan door te creëren. Geniet in het moment met al je zintuigen. Je kind heeft nadien een minder vol hoofd. 

 
Versterk je groeimindset en durf fouten te maken

Creëren geeft je (mete)kind en jou de kans om te experimenteren, leren, falen en groeien.  Vergroot jullie creatieve zelfvertrouwen en scherp je groei- en speelmindset aan. Ik richt mij volledig op het proces en de tussentijdse ervaringen.

 

psssst… “Creanaut heeft ons geholpen om de faalangst van mijn dochter te overwinnen, we zijn dichter naar elkaar gegroeid en heeft onze creativiteit laten bloeien door het ontwikkelen van een groeimindset en het aanmoedigen om buiten onze creatieve comfortzone te stappen.”  

S. Willems – over hun expeditie samen

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Creatieve activiteiten met coaching en positieve psychologie bieden groei en verbinding voor ouders/begeleiders en kinderen
  2. Begeleiding in creavontuur en expeditie waar autonomie, beleving en ontdekking centraal staan
  3. Ondersteuning in persoonlijke groei, positieve ervaringen, plezier en verbinding door inspiratie uit kunst, technieken en de wereld
  4. Blokkades overwinnen door samen te werken en in dialoog samen te (kunst)werken
  5. Ouders/begeleiders en kinderen ervaren dankbaarheid en elke kleine stap aangemoedigd
  6. Unieke en betekenisvolle ervaring door creavonturen en expedities
 

Eenmalig creavontuur

Een halve dag kunstzinnige empowerment, een play date. Een creavontuur is een artistieke playdate van 2 uur tot 2u30 waarin je kort en krachtig duikt in een kunstenaar, zintuiglijke ervaring, materiaal of een kunststroming. Je maakt kennis met creatief beleven en verbinden.

 

Meerdaagse expeditie

Een expeditie bestaat uit meerdere creavonturen. Je kan op maat kiezen tussen drie, vijf of zeven creavonturen.

Op vastgelegde datums vertrekken we samen op creavontuur. Tussen de creavonturen door krijg je doe-opdrachten om samen met je kind te doen. 

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Creatief experiment met aandacht voor het proces
Samen schilderen, elkaars grenzen aftasten en verbinden - volwassene + hoogsensitief kind - veerkracht verhogen
Samen creëren, schilderend grenzen aftasten en positieve eraringen verankeren

Reserveer via de agenda of kom op maat

AGENDA

creatieve ateliers voor hoogsensitieve en (vermoedelijk) hoogbegaafe kinderen en hun ouders
€ 67
VOLZET 18 februari volwassene + (mete)kind- Speel(hart)ig samen - afslag experiment en speelmindset
Versterk je verbinding en scherp je groeimindset aan samen met je (mete)kind.

OP MAAT

Creavonturen en expedities voor hoogsensitieve en (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en samen met hun ouders of andere volwassen begeleiding. Je kind kan individueel op creavontuur vertrekken, samen met jou of met een zelf samengesteld groepje vanaf twee tot vier kinderen.

Wat is de prijs

eenmalig en individueel creavontuur (2 uur) samen met je kind – 129 euro

Een expeditie van drie keer voor volwassene + kind (3 keer 2 uur  + tussentijdse doe-opdrachten) – 349 euro

Een expeditie van vijf keer volwassene + kind (5 keer 2 uur + tussentijdse doe-opdrachten) – 530 euro

Een expeditie van zeven keer volwassene + kind (7 keer 2 uur + tussentijdse doe-opdrachten) – 686 euro

Kom je met meer personen, dus ook samen met andere ouders of volwassenen, dan zal de prijs per persoon verminderen.

Je abonnement op de expeditie blijft een jaar geldig en de creavonturen worden op basis van je vraag en onze agenda’s ingepland. 

 

Vraag je creavontuur of expeditie aan

Vraag je eenmalige creavontuur of expeditie (drie, vijf of zeven creavonturen) met tussentijdse doe-opdrachten per e-mail aan via onderstaand formulier. Dit verloopt aangepast aan je noden en onze agenda’s en kan zowel op weekdagen als in het weekend en in de schoolvakanties. 

 

Contact

Laat dit veld blanco

Een blik achter de schermen

ja maar... IK HEB NOG EEN PAAR VRAGEN

Creativiteit wordt vaak gelinkt aan het maken van iets moois of het hebben van artistiek talent, waardoor mensen weerstand voelen en het creatief uiten aan anderen overlaten. Maar iedereen kan op een creatieve manier uiten en dit kan bevrijdend zijn voor jezelf. Kunst kan helpen om te genezen en zin te geven aan een mens.

Creatieve mindfulness is een vorm van mindfulness waarbij creatief denken en handelen centraal staan. Het gaat om het op een bewuste manier benutten van je creativiteit, waarbij je opmerkzaam bent op je eigen gedachten en gevoelens terwijl je aan het creëren bent. Het kan helpen om stress te verminderen, het gevoel van welzijn te verhogen, concentratie en focus te vergroten, probleemoplossend vermogen te verbeteren en een verhoogd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven. Daarnaast ervaar je een grote kwaliteit in je aandacht, aandacht voor en in het nu, en maak je net zoals bij slow art gebruik van al je zintuigen. Je wordt alerter en je voedt je zintuigen, waardoor je traag en bewust in contact kan komen met kunst en je eigen creativiteit.

 

Spelen, creativiteitscoaching en positieve psychologie zijn allemaal gericht op het versterken van creativiteit en positiviteit en kunnen elkaar versterken om een groter gevoel van welzijn en levensbevrediging te bereiken. Mijn doel is om positieve ervaringen, emoties, dankbaarheid, talenten in actie, trots en waardering te verhogen.

 

Het leren technisch tekenen of schilderen is niet het doel van creanaut. Het gaat om intuïtief creëren en plezier beleven. Er worden uiteraard wel kunstwerken of kunstenaars aangeraakt, afhankelijk van het creavontuur en expeditie of op je vraag. Maar ik leer ju niet technisch naar de werkelijkheid tekenen.  Dat neemt niet weg dat je uiteraard mag genieten van het creatief proces zonder een uiteindelijk resultaat te ambiëren. En genieten van het resultaat zonder het kunstzinnig proces te vergeten. Het doel blijft wel het imperfect proces, niet het perfect resultaat. Laat al dat moeten maar eens los.

 

Zeker ik geloof ook in de verbindende kracht en kwaliteit van creëren. Dus kom op duo-date met je (mete)kind vanaf 6 tot …, met je collega, je zus of andere dierbare.

 

Ik heb er al heel wat over nagedacht en ik geloof dat offline samen creëren een belangrijke basis is van creanaut. Dat neemt niet weg dat je bij sommige creavonturen en expedities ook doe-opdrachten krijgt vooraf. Wat voorpret, wat voorstudie of inspiratie. Dus we kunnen het samenkomen wel beperken door te werken met voorpret en tussentijdse doe- en schrijfopdrachten. Deze opdrachten kunnen uiteraard afgestemd zijn in samenspraak. 

 

Shoot. Je kan al je vragen stellen via verstuur een bericht, contact of naar hallo@creanaut.be