de tuin van monet 2

Anders verbinden

Kleur buiten de lijntjes – boekentips

Hier wil ik graag leuk, interessante, andere, mooie, … (kinder)boeken delen met jullie. Gewoon omdat een van mijn passies mooie boeken ruiken, voelen, begluren, … is. 

Op regelmatige basis, of niet zo regelmatig, wil ik er hier aan toevoegen

Geniet mee met mij, ergens buiten de lijntjes.

Ik begin met het mooie boek van Paul Faassen, Eh …

Toen ik dit boek in mijn handen had en begon te bladeren vond ik ze zo schoon. Vanuit vlekken waterverf, aquarel, ontstaan er vogels of kleurrijke wezens. 

Vogels, doen mij altijd denken aan escapisme. Vliegen naar een land, trekken, vrijheid,… . In de natuur luister ik ook graag naar het gekwetter. Wat kunnen ze zich druk maken en andere waarschuwen, bijvoorbeeld als mijn huiskat weer eens passeert. 

In de winter merk ik vaak dat ze elkaar ook een hint geven over waar er eten te vinden is. De tekeningen zijn kleurrijk en zijn zo gevoelig geschilderd dat ze barsten van emotie. En vaak hoor ik bij kinderen dat dieren, hier dus vogels, vaak menselijke gevoelens en en gedachten krijgen.

Heerlijk om hier eens mee te spelen. En ik? Ik krijg altijd zin om met waterverf of zelfgemaakte waterverf aan de slag te gaan.

Grasduin in het aanbod van Creanaut

Artistiek laboGroeilaboTalentenlabo

 

Terug naar (b)logboek

Creanaut,  op het snijvlak van cultuureducatie, procesgerichte leeromgeving, kunstenaarschap en talentgericht waarnemen.
 
Voor kinderen die floreren in kleinschalige en gezellige omgevingen met autonomie en ruimte om te wroeten