Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Creatieve talentbegeleiding - Creanaut

Creanaut, dat gaat om anders naar de wereld kijken. 

 

Creavontuur en reizen als een creanaut als een ontdekkingsreiziger. Zo’n oog  voor ontdekkingstochten dat vraagt om wat training. Dat is dan ook de reden dat ik een aantal kleine mogelijkheden wil neerpennen voor jou.


Creanaut: DE UITRUSTING

Een ontdekkingstocht vat je aan met een specifieke uitrusting. Neem een vergrootglas mee, een drager om dingen in te verzamelen. Uiteraard een aantal kleurtjes, pennen en dergelijke.

EN een leuk schriftje om tekeningen in te maken en je bedenkingen op te schrijven.


Creamissie: KLEURRIJKE WERELD
 

Even geleden ging ik naar een verfwinkel in de buurt. Je weet wel, zo eentje met een muur vol gratis papieren verfstalen.

Verzamel de kleurstalen en probeer dan dezelfde kleuren te vinden in jouw omgeving. Ga dan aan de slag met de verfstalen of neem je verfdoos mee en plak of schilder zo je omgeving, de mooie plek die je koos, aan de hand van een kleurcode.

Ben je beter met woorden, als woordkunstenaar? Je kan ook vertellen over de omgeving aan de hand van de kleuren.


Creamissie: KIES EEN ONDERWERP EN GA OP ZOEK

 

Ik ben de laatste bezig in keramiek met barsten en scheuren. Op een bepaald ogenblik ben ik in de stad gaan rondlopen op zoek naar barsten en scheuren. En het is ook wel bekend, als je aan iets aandacht geeft zie jet het plots meer opduiken.

Het voelt zelfs wat aan alsof het naar je toe begint te komen. Dat gevoel kreeg ik dus ook met scheuren en barsten. En dan zie je ook dat niet elke scheur hetzelfde is, heel interessant om nadien creatief mee aan de slag te gaan.

Creavontuur: EXPERIMENT MET MATERIAAL

Loop even rond in huis en verzamel alles waar je mee kan schrijven. Je kan verf, inkt, potloden, pennen, … gebruiken. Denk ook even voorbij het gekende. Misschien kan je wel schrijven met klei, met potgrond en met kruiden uit de keuken.

Neem een blad papier en experimenteer. Ik ben er zeker van dat je heel snel een mooi werk kan maken en dat je nieuwsgierigheid geprikkeld werd om er verder mee aan de slag te gaan.

Creavontuur: BEWUST WORDEN VAN HET VERTROUWDE

Voordat je bewust kunt worden van het alledaagse, moet het laagje alledaagsheid weg. Probeer je weg naar je werkplek of supermarkt eens anders te bekijken.

Noteer eens minstens 35 dingen die je opvielen onderweg. Misschien zie je wel details of dingen, die je nog nooit eerder zijn opgevallen.

Neem je uitrusting uit Tocht nummer 1 mee.

Misschien ontmoet ik je wel op een creavontuur of in een queeste!

pssst…nog meer komen ontspannen en groeien met kunst en creativiteit? Neem een kijkje in het aanbod