Alles wat je aandacht geeft groeit.

Schermtijd, geen eenvoudige

 

Dat moet ook wel een van de slagzinnen zijn van Creanaut. Kinderen vragen bij Creanaut regelmatig naar schermtijd. Kinderen weghouden van het scherm kan lastig zijn, dat (h)erken ik zeker.

Wat ik dan met probeer is hun aandacht eens op andere dingen te laten leggen. Soms maak ik er voor mezelf een soort van spel van. Om op die manier voor meer verbinding met zichzelf, de omgeving en de andere kinderen te leggen.

Steeds ben ik mij meer bewust van waar ik kinderen hun aandacht laat op vestigen. In het volgende kamp wil ik graag een spel introduceren bij kinderen, waarbij we de ene dag aandacht hebben voor elkaars talenten en de volgende dag dan weer voor complimenten.

Op die manier krijgen de creatieve dagen bij Creanaut nog eens een extra groeilaag. 

 Wanderen, dat is aandachtig zijn met je zintuigen

Of je net concentreren op dat ene zintuig, om zo de wereld te observeren. Zo merken we snel dat niet iedereen op dezelfde manier waarneemt. En net dat is een interessant vertrekpunt om te filosoferen en vragen te stellen aan elkaar en de wereld in vraag te stellen. Aandachtig zijn voor de buitenwereld. Wat hoor je, of wat net niet? Heb jij hetzelfde gehoord als een andere Creanaut? Dat gaan we ontdekken in het kamp ‘Wanderwereld’. Maar dit is wel een aspect dat in veel activiteiten van Creanaut komt piepen.

Aandacht voor je krachten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.