Covid-19: Veilig creatief beleven met Crenaaut.

 

Mocht er nog twijfel over bestaan: Creanaut gaat door deze zomer

In contactbubbels

 
Bij Creanaut beleven we kunstzinnig en artistiek in een kunstbubbel.

Ouders of andere volwassenen mogen de bubbel niet betreden. De ouders zetten hun Creanauten af en pikken ze op aan de deur.
Er wordt aan alle volwassenen gevraagd om bij het brengen en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen en de social distancing regels te respecteren. Kom je toch kort even binnen, draag dan je mondmasker en respecteer de social distancing. De tentoonstelling gaat door via een raamtentoonstelling

Hoe gaat dat dan, in die kunstbubbel?

In de bubbels zetten we de kunstbeleving zoals de kinderen die kennen van Creanaut  voort. Er worden geen mondmaskers gedragen en er is geen social distancing tussen de Creanauten nodig.  

Materiaal wordt naar goede gewoonte schoon gemaakt, tafels, stoelen en gedeelde spullen worden na de activiteit en dus tussen de bubbels ontsmet.

De handdoeken worden na elke creatieve beleving vervangen en gewassen.
Naar goede gewoonte krijgt het sanitair ook een dagelijkse, grondige schrobbeurt.

Er is handgel voorzien en mijn huis wordt voldoende verlucht: voor, na en zoveel mogelijk tijdens de activiteiten.

Deze zomer vragen we alle kinderen om een eigen drinkfles met water mee te brengen. Mocht ik toch een glas water uitdelen, dan krijgt deze een label, zodat elk kind steeds zijn eigen glas gebruikt. 

De kunstbubbel kan het atelier verlaten tijdens de kunsturen, maar we blijven in onze bubbel. We gaan dus niet naar musea of winkels. Gaan we op een speeltuin, dan worden de handen nadien grondig gewassen (thuis) of ontsmet uiteraard (er gaat handgel mee op uitstap). Doen we een uitstap met het openbaar vervoer, vraag ik een mondmasker te voorzien. Sowieso wordt meerdere malen per dag gevraagd om de handen te wassen. 

Maar ik doe mijn uiterste best om de kunstervaring zoals anders te laten verlopen.

Deelnemers op creatieve beleving

Ik verwelkom het liefst alle kinderen op kamp uiteraard. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, maak ik deze zomer een aantal uitzonderingen

  • Kinderen die in de drie dagen voor de creatieve beleving ziek zijn (geweest) kunnen helaas niet deelnemen. Enerzijds omdat het kind anderen kan besmetten (ongeacht het over COVID-19 gaat of niet), anderzijds heeft het kind dan een verzwakt immuunsysteem waardoor het zelf ook vatbaarder is voor ziektes.
  • Wie COVID-19 heeft gehad, moet minimaal zeven dagen na diagnose rekenen alvorens opnieuw deel te kunnen nemen aan het kamp en reeds drie dagen klachtenvrij zijn.
  • Wie een besmet persoon binnen de eigen bubbel heeft (ouder, broer, zus…), moet getest worden en moet de termijn voor thuisisolatie respecteren vanaf het laatste contact met de patiënt.
  • Kinderen die tot de risicogroep behoren, kunnen deelnemen mits een schriftelijke toestemming van de ouder, voogd of huisarts. Hoe weet je als je zoon of dochter tot de risicogroep behoort? De Ambrassade maakte in overleg  een niet-limitatieve lijst met de risicogroep bij kinderen. 
  • Het is geen probleem als je kind de week voor de creatieve beleving met een andere organisatie op activiteit gaat. Wel raden we aan in het weekend tussen de twee activiteiten de bubbels waarin je kind contact heeft te beperken. En wees alert voor de ziektesymptomen
 

Wanneer een deelnemer (en uiteraard ook de organisatie) positief test op COVID-19, wordt voor de hele bubbel het kamp stopgezet. Het resterende inschrijvingsgeld kan je meenemen naar een kampdeelname op een later moment.

Gelieve Creanaut te contacteren indien je kind in de twee dagen na het kamp positief test op COVID-19. Zo kunnen wij het nodige ondernemen om de andere deelnemers van de kunstbubbel te informeren.

Ik zet alles op alles om de kinderen een onvergetelijke kunstervaring te geven en tegelijk wil ik maximaal aandacht schenken aan de veiligheid van elk kind en bubbel.

Ik dank jullie alvast voor je begrip en vertrouwen in Creanaut

Tot gauw

Meike

Meike Janssens _Creanaut